Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ змінила формулювання «конфлікт в Україні» на «російська агресія»


Володимир Ар’єв
Володимир Ар’єв

Парламентська асамблея Ради Європи 12 жовтня ухвалила дві резолюції щодо України – про наслідки російської агресії та про права людини на українських територіях, непідконтрольних Києву.

«Я пишаюся командною роботою делегації у ПАРЄ! Ми досягли всіх найважливіших згадувань у двох резолюціях по Україні, а саме: продовження санкцій проти Росії до відновлення повного суверенітету України, засудження незаконних виборів у Криму, заборони Меджлісу, відмова від заклику прийняти Росію в Асамблею незважаючи ні на що, звільнити в’язнів. Навіть у назві замінили «конфлікт в Україні» на «російську агресію в Україні», – написав у Facebook український делегат у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

Про ухвалення двох резолюцій і зміну формулювання з «конфлікт в Україні» на «російська агресія в Україні» повідомили також член української делегації у ПАРЄ Ірина Геращенко і посол України у Раді Європи Дмитро Кулеба.

На сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 12 жовтня у Страсбурзі обговорювали політичні наслідки конфлікту в Україні.

Сесія ПАРЄ в Страсбурзі розпочалася 10 жовтня і триватиме до кінця цього тижня.

XS
SM
MD
LG