Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ поставила під сумнів легітимність Держдуми Росії через Крим


Парламентська асамблея Ради Європи підтримала пропозицію української делегації про визнання недійсними виборів до Держдуми Росії, проведених в анексованому Криму, поставивши таким чином під сумнів легітимність російського законодавчого органу. Таке положення міститься у резолюції ПАРЄ «Політичні наслідки російської агресії в Україні», ухваленій 12 жовтня.

«Асамблея засуджує незаконні вибори до Думи, проведені 18 вересня в окупованому Криму і не визнає їхні недійсними. Включення частини суверенної української території до складу російських федеральних виборчих округів і створення чотирьох одномандатних виборчих округів є грубим порушенням міжнародного права і ставить під сумнів легітимність російського парламенту», – мовиться у резолюціє ПАРЄ «Політичні наслідки російської агресії в Україні», – мовиться у резолюції ПАРЄ.

У середу Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила дві резолюції щодо України – «Політичні наслідки російської агресії в Україні» та «Правові механізми щодо порушення прав людини на українській території, непідконтрольній Києву».

На сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 12 жовтня у Страсбурзі обговорювали політичні наслідки конфлікту в Україні.

Сесія ПАРЄ в Страсбурзі розпочалася 10 жовтня і триватиме до кінця цього тижня.

XS
SM
MD
LG