Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд не задовольнив скаргу екс-начальника Генштабу Ільїна, підозрюваного у дезертирстві


Юрій Ільїн
Юрій Ільїн

Вищий адміністративний суд України залишив без задоволення скаргу колишнього начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України адмірала Юрія Ільїна, якого підозрюють у дезертирстві.

«Вищий адміністративний суд України 28 вересня 2016 року погодився з доводами Головної військової прокуратури і залишив без задоволення скаргу колишнього начальника Генерального штабу – Головнокомандуючого Збройних Сил України адмірала Ю. Ільїна, яку той подав з метою скасувати в судовому порядку контракт про проходження військової служби і визнати незаконним наказ міністра оборони України про зарахування його в розпорядження», – йдеться в повідомленні ГПУ.

Як заявили у прокуратурі, у такий спосіб Ільїн намагався виправдати свої дії щодо нез’явлення до Генштабу Збройних сил України з приводу подальшого проходження служби під час незаконної анексії Криму Росією.

Ільїн був призначений на посаду начальника Генштабу 19 лютого 2014 року указом тодішнього президента Віктора Януковича. Після Революції гідності 28 лютого тодішній в. о. президента України Олександр Турчинов звільнив його.

Згодом ГПУ відкрила кримінальне провадження проти Ільїна, звинувативши його у дезертирстві. «Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом дезертирства адмірала Юрія Іл’їна, який, перебуваючи в розпорядженні міністра оборони України, наприкінці травня 2014 року залишив місце служби», – заявили тоді в ГПУ.

XS
SM
MD
LG