Доступність посилання

ТОП новини

Росія: попередні слухання у справі директора Бібліотеки української літератури розпочнуться 21 жовтня


Наталія Шаріна
Наталія Шаріна

Міщанський суд Москви 21 жовтня розпочне попередні слухання у справі щодо директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, повідомив її адвокат Іван Павлов.

За його словами, сторона захисту проситиме суд повернути справу на дослідування.

«Ми плануємо звернутися до суду з клопотанням про повернення справи прокуророві у зв'язку з нечіткістю формулювань висуненого обвинувачення», – повідомив адвокат.

Раніше Павлов повідомляв, що слідство до тексту обвинувального висновку внесло незначні зміни, які пізніше затвердила прокуратура.

26 серпня суд У Москві продовжив до 28 жовтня домашній арешт директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, яка під дією такого запобіжного засобу перебуває з жовтня 2015 року. Їй інкримінують порушення російського законодавства за статтями про розпалювання ненависті й ворожнечі, а також розтрату коштів.

Наталію Шаріну затримали після обшуку в бібліотеці, під час якого вилучили книги, визнані у Росії забороненими екстремістськими матеріалами.

У серпні прокуратура повернула справу Наталії Шаріної на дорозслідування.

МЗС України вимагає від Росії закрити справу проти директора Бібліотеки української літератури у Москві і називає відкрите провадження «фарсом».

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Наталію Шаріну політв’язнем.

XS
SM
MD
LG