Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ДНР» звинуватило ЗСУ у використанні авіації на Донбасі, в штабі АТО – спростовують


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Керівник сепаратистського угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив Збройні сили України у використанні авіації в зоні конфлікту на частині сходу України. Про це повідомляють сайти сепаратистів у четвер.

«Нещодавно була спроба атакувати нас із вертольота. Вона закінчилася невдало. Вертоліт отримав пошкодження і приземлився на території, підконтрольній Україні», – заявив Захарченко.

Водночас речник прес-центру штабу АТО Віктор Шубец заявив, що така інформація є неправдивою.

«Ми не використовуємо бойові вертольоти в зоні АТО, ми використовуємо транспортні вертольоти, і то, лише в екстрених випадках для евакуації поранених», – заявив Шубец.

Згідно з окремими пунктами Мінських домовленостей, використання бойової авіації і безпілотних літальних апаратів заборонене на відстані не менш ніж 30 кілометрів від лінії розмежування сторін, за винятком безпілотників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

У штабі АТО неодноразово заявляли про використання з метою розвідки безпілотників бойовиками. Аналогічні заяви в бік української сторони робили представники донецьких і луганських сепаратистів.

XS
SM
MD
LG