Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін вказав на пріоритетність захисту журналістів від агресії Кремля


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність захисту журналістів від агресивної політики Росії. Про це він сказав у четвер в Києві під час зустрічі з представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунею Міятович.

Зокрема Клімкін поінформував Міятович про системні утиски свободи слова та прав журналістів в анексованому Росією Криму, на вимушеному закритті усіх незалежних ЗМІ, переслідуванні іншодумців.

«Звільнення незаконно затриманого Кремлем українського журналіста Романа Сущенка має бути пріоритетом…Яскравим прикладом застосування репресій проти вільнодумців стало відкриття кримінальної справи проти журналіста Миколи Семени», – йдеться в повідомленні МЗС за підсумками зустрічі Клімкіна й Міятович.

Під час зустрічі з представником ОБСЄ українська сторона вказала, що «така політика Кремля вимагає адекватного реагування та різкого засудження з боку міжнародної спільноти та інститутів ОБСЄ», повідомили в МЗС.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило. Сущенко провини не визнає.

У квітні ФСБ провела обшуки у низки кримських журналістів. Проти Миколи Семени було порушено кримінальну справу за нібито заклики до порушення територіальної цілісності Росії з використанням ЗМІ. Справа була порушена через публікацію нібито його статей на сайті «Крим.Реалії».

XS
SM
MD
LG