Доступність посилання

ТОП новини

«Кримські диверсанти» переведені з Сімферополя до Москви – правозахисниця


Євген Панов після допиту співробітниками ФСБ Росії, серпень 2016 року
Євген Панов після допиту співробітниками ФСБ Росії, серпень 2016 року

Член громадської спостережної комісії Москви, правозахисниця Зоя Свєтова повідомила, що фігуранти так званої «справи кримських диверсантів» Євген Панов і Андрій Захтей переведені з окупованого Сімферополя до московського СІЗО «Лефортово».

«І от знову ми когось «виявили в Лефортово». Чесне слово, ми не спеціально. Досить того, що від нас цих арештантів приховували цілий тиждень, заявляли, що таких людей у СІЗО «Лефортово» немає. Це на замітку майбутнім членам громадської спостережної комісії. Ходити потрібно по всіх камерах!» – написала Свєтова у Facebook.

Панов і Захтей розповіли правозахисниці, що були перевезені з Сімферопольського СІЗО до Москви в ніч на 7 жовтня. За словами Свєтової, на руках Панова і Захтея видно «криваві рани від наручників» і синці, які «залишилися ще з затримання в серпні 2016 року».

Причини переведення Панова і Захтея до Москви невідомі. За їхніми власними словами, слідчих дій у Москві з ними не проводили.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Влада України заперечує ці звинувачення і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG