Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін повідомив про намір зустрітися сьогодні з Сущенком у СІЗО Москви


Під час акції протесту журналістів під посольством Росії в Києві, 6 жовтня 2016 року
Під час акції протесту журналістів під посольством Росії в Києві, 6 жовтня 2016 року

Адвокат Марк Фейгін повідомив, що планує зустрітися у п’ятницю зі своїм підзахисним, українським журналістом Романом Сущенком у СІЗО Москви. Про це він повідомив в коментарі телеканалу «112.Україна».

«Зараз сиджу в черзі в «Лефортово» і розраховую потрапити, але шансів мало. Сьогодні п'ятниця, короткий день. Я тут 16-й», – повідомив Фейгін.

За його словами, напередодні зателефонував слідчий у справі і сповістив, про заплановані на понедлок слідчі дії у справі.

«Я підозрюю, що будуть знайомити з постановою про призначення експертиз. А у вівторок я вже записався 7-м. І точно потраплю надовго, на пару годин. Ми з Романом пишемо цілий опус його показань і я думаю, що до вівторка закінчимо його і подамо слідству своїм клопотанням», – додав адвокат.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міністерства оборони України». 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко ніякої провини не визнає.

XS
SM
MD
LG