Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Києва триває марш «Свободи», поліція повідомляє про штовханину (трансляція)


Поліція Києва повідомляє, що під час акції, яку в центрі столиці України проводить ВО «Свобода», один з активістів штовхнув патрульного.

Як заявили в поліції, чоловіка відтіснили з натовпу, з ним проводять профілактичну бесіду. Нікого з учасників маршу не затримували, додали в поліції.

«Марш слави героїв», згідно з поданою заявкою, має пройти від парку імені Тараса Шевченка до Михайлівської площі в Києві. Акція почалася мітингом біля пам’ятника Шевченку.

Учасники акції тримають у руках прапори ВО «Свобода», а також плакати з написами: «Україна єдина та незалежна держава», «Україна неподільна», «Слава і честь захисникам України».

У ВО «Свобода» заявили, що акція присвячена зокрема 74-річчю з дня заснування УПА.

Поліція Києва раніше повідомила, що 14 жовтня працює в посиленому режимі через заплановані акції до свята Покрови Богородиці і Дня захисника України. До охорони громадського порядку залучено близько чотирьох тисяч військовослужбовців Національної гвардії України, працівників управління патрульної поліції і структурних підрозділів столичної поліції.

На 14 жовтня, крім маршу «Свободи», запланована також хода цивільного корпусу «Азов».

Минулого року українські праві сили, зокрема Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Правий сектор», Організація українських націоналістів, Конгрес українських націоналістів і «Формація С14», проводили спільний «Марш героїв» у центрі Києва.

14 жовтня, на день Покрови Богородиці і традиційний день українського козацтва й день Української повстанської армії, які вважали Богородицю своєю покровителькою, від минулого року відзначають державне свято –День захисника України.

XS
SM
MD
LG