Доступність посилання

ТОП новини

З початку доби і до 18-ї вечора бойовики на Донбасі понад 20 разів відкривали вогонь – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили, що від початку доби і до 18-ї години вечора проросійські сепаратисти 21 раз відкривали вогонь на Донбасі. Найбільше обстрілів було на маріупольському напрямку – 16, а також 4 – на луганському і 1 – на донецькому.

Як йдеться в повідомленні на сайті Міноборони, бойовики стріляли переважно з важкого озброєння поблизу Широкина, Лебединського, Водяного, Павлополя, Талаківки, Мар’їнки, Красногорівки, Новоолександрівки та Авдіївки.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військовослужбовці впродовж дня випустили понад 190 артснарядів і мін в бік підконтрольних угрупованню населених пунктів.

Луганські сепаратисти стверджують, що військові ЗСУ здійснили обстріл поблизу Слов’яносербська. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що під вогонь потрапили мирні жителі, які намагалися переправитися через річку Сіверський Донець.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG