Доступність посилання

ТОП новини

Під посольством Росії у Києві скандували проти війни і на підтримку політв’язнів у Криму


Біля посольства Росії у Києві в п’ятницю, 14 жовтня, відбувся мітинг активістів, які вимагали зупинити військовий конфлікт на Донбасі та підтримати політичних в’язнів у Криму. Близько трьох десятків протестувальників розмістилися під стінами посольства з національними прапорами, прапорами кримськотатрського народу, а також окремих політичних сил – «Народного руху України» та представники громадської організації «ДІЯ».

Одні активісти тримали в руках плакати з написами: «Росія, відпусти українців додому», «Свободу Ахтему Чийгозу» та написи з вимогою звільнення інших кримських татар, щодо яких російська влада порушила кримінальні справи. Інші активісти, більшість з яких були у військовій формі, тримали плакат з написом «Стоп Путін. Стоп війна», а також плакат із зображенням, схожим, на російського президента, який пізніше спалили.

На місці акцій була присутня поліція, повідомлень про правопорушення немає.

Сьогодні українці по всьому світу проводять акцію «Стоп Путін. Стоп Війна». За попередніми даними, намір долучитися висловили 20 українських міст і близько 50 – закордонних. Мета акції – закликати світову спільноту натиснути на Кремль, який здійснює підтримку бойовиків на Донбасі.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG