Доступність посилання

ТОП новини

Індія та Росія підписали угоди про постачання зброї на мільярди доларів


Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді (л) і президент Росії Володимир Путін (ілюстративне фото)
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді (л) і президент Росії Володимир Путін (ілюстративне фото)

Росія та Індія підписали оборонні угоди на багато мільярдів доларів. Домовленості передбачають постачання до Індії ракетних комплексів, вертольотів і фрегатів. Підписання угод відбулося в південному індійському штаті Гоа на зустрічі лідерів двох країн – президента Росії Володимира Путіна та прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Домовленості передбачають, зокрема, надання зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф», які можуть бути використані проти повітряних цілей в межах 400-кілометрової зони, спільне виробництво російських вертольотів Ка-226Т і закупівлю чотирьох фрегатів для індійських Збройних сил.

Володимир Путін і Нарендра Моді також представили проект будівництва двох нових реакторів на АЕС в штаті Тамілнад, які розробляються за російською технологією.

Путін і Моді зустрілися в кулуарах саміту країн БРІКС – об’єднання, до якого входять, крім Росії та Індії, також Бразилія, Китай та Південно-Африканська республіка.

Індія є найбільшим у світі імпортером озброєнь, вона витрачає десятки мільярдів доларів для модернізації військової техніки радянської епохи, прагнучи захистити свої кордони від головного регіонального суперника Пакистану і все більш активного впливу Китаю.

XS
SM
MD
LG