Доступність посилання

ТОП новини

Начальник Генштабу повідомив про 4 батальйони за стандартами НАТО у Збройних силах


Віктор Муженко, архівне фото
Віктор Муженко, архівне фото

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Вікторо Муженко повідомив, що в Україні вже створені чотири батальйони за стандартами Північноатлантичного союзу і вже почали створювати п’ятий.

Як сказав він у суботу в інтерв’ю телевізійному «5-му каналові», «достатньо високий рівень підготовки, достатньо схвальні відгуки американських інструкторів, канадських інструкторів щодо рівня наших військовослужбовців і мотивації».

Крім того, сказав Муженко, Україна зараз здійснює підготовку за допомогою іноземних інструкторів, зокрема, зі Сполучених Штатів Америки, Естонії, Канади, українських військовослужбовців і підрозділів Сил спеціальних операцій.

Генерал висловив переконання, що українська армія здатна впровадити більшість зі стандартів НАТО, яких існує понад 1200.

Україна після самоусунення колишнього президента Віктора Януковича і втечі його влади відмовилася наприкінці 2014 року від запровадженого ним 2010 року позаблокового статусу. Але тим часом Україна офіційно не відновила попереднього чітко визначеного курсу на вступ до НАТО, який розробив 2004 року той самий Янукович, на той час прем’єр-міністр, за президентства Леоніда Кучми. Київ формально обмежується наразі завданням перейти на стандарти і принципи діяльності Північноатлантичного союзу й активно співпрацює з НАТО на різних напрямках.

XS
SM
MD
LG