Доступність посилання

ТОП новини

На материковій Україні перебуває лише 60 дітей-сиріт з Криму з-поміж понад 4 тисяч – Мінсоцполітики


Після анексії Криму Росією доля понад 4 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, що залишились на півострові, залишається невідомою офіційному Києву. Про це, як передає «Крим.Реалії», повідомив заступник директора департаменту з питань захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Володимир Вовк.

«На початок анексії,станом на 01.01.2014 року - це офіційні дані, які були зафіксовані державною статистикою, в Автономній республіці Крим проживало 4323 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. У місті Севастополі проживало 672 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. В даний час у нас на обліку всього 60 дітей з цього всього масиву – на материковій частині України», – повідомив Вовк.

За його словами, на материк переїхали два дитячих будинки сімейного типу та три прийомні сім'ї. Однак більша частина дітей-сиріт залишається на окупованій території, хоча всі вони, як і раніше, є в українських базах даних.

«Але діяльність електронної бази даних на цій території тимчасово припинена. Тому підтверджень або будь-яких відомостей про те, де ці діти, чи залишаються вони в інтернатах, чи залишаються вони в прийомних сім'ях, такими даними ми зараз не володіємо», – додав представник Мінсоцполітики.

Раніше в офісі омбудсмена України заявляли, що дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування в Криму примусово переоформили українські документи на російські.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG