Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: виявлені порушення під час використання земельних ділянок на полігоні Широкий Лан


У Міністерстві оборони України заявляють, що у результаті службового розслідування виявлена низка порушень під час використання земельних ділянок на полігоні Широкий Лан.

Як повідомляє прес-служба відомства, відповідні посадові особи отримали дисциплінарні стягнення, у тому числі колишній начальник військового полігону Юрій Микула, який наразі звільнений зі Збройних сил України.

Матеріали службового розслідування передали до Генеральної прокуратури України та військової прокуратури, додають у Міноборони.

У червні 2016 року провели службове розслідування щодо перевірки фактів порушень під час використання земельних ділянок на полігоні Широкий Лан.

У липні на полігоні «Широколанівський» на Миколаївщині внаслідок розриву міномета під час навчань загинув один та зазнали поранень іще 10 військовослужбовців, прокуратура почала розслідування.

У лютому близько півсотні бійців 53-й окремої механізованої бригади, незадоволені умовами їх розміщення на полігоні «Широкий Лан», а також в цілому ставленням командування щодо їх забезпечення, вирушили пішки в прокуратуру Миколаєва. Бійці скаржилися на погану якість харчування на полігоні, прострочені ліки, а також на проблеми з водою.

XS
SM
MD
LG