Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд заарештував екс-головного бухгалтера «Укрспирту»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що 15 жовтня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому головному бухгалтеру держпідприємства «Укрспирт».

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, суд також призначив заставу в розмірі 3 тисячі мінімальних заробітних плат – 4,1 мільйона гривень.

«Посадовець, працюючи головним бухгалтером «Укрспирту», за попередньою змовою з іншими службовими особами розтратив кошти державного підприємства на загальну суму понад 750 мільйонів гривень та за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до державного бюджету коштів у розмірі понад 175 мільйонів гривень», – заявляють у прокуратурі.

Екс-головного бухгалтера «Укрспирту» підозрюють у «привласненні, розтраті майна, шляхом зловживання службовим становищем», «ухиленні від сплати податків». 14 жовтня його затримали.

З травня 2014 року колишній генеральний директор держпідприємства «Укрспирт» Олександр Харт перебуває у розшуку за підозрою у розтраті держмайна.

«Укрспирт» – найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Підриємство, як заявили раніше у Фонді держмайна, може бути приватизоване до кінця поточного року.

XS
SM
MD
LG