Доступність посилання

ТОП новини

Ватажка угруповання «ДНР» «Моторолу» могли вбити через контрабанду – Макарук


«Моторола» з усіма самоприсвоєними «званнями» й «нагородами» і особистим охоронцем, архівне фото
«Моторола» з усіма самоприсвоєними «званнями» й «нагородами» і особистим охоронцем, архівне фото

Одного з ватажків угруповання «ДНР» Арсена Павлова, більш відомого на прізвисько «Моторола», могли вбити через суперечки через «контрабанду», яка потрапляє на окуповані території, вважає представник проекту «Інформнапалм», присвяченого висвітленню російської агресії проти України, Михайло Макарук.

Як сказав він в ефірі проекту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії, між угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» завжди були суперечки через ці нелегальні поставки.

«Кураторство Росії там однакове, але чим менше дістається від корінців та вершків зв’язковим, офіцерам ГРУ та ФСБ, тим більше напруженість… Це звичайні «розбірки» за гроші», – сказав Макарук.

Крім того, на його думку Макарука, «Моторолу» могли вбити люди так званого «командира 15-ї інтернаціональної бригади» під позивним «Абхаз» через образу честі та гідності жителів Абхазії.

Відео: Радіо Свобода онлайн

Тоді, у липні 2016 року, друга дружина Арсенія Павлова Олена, яку він узяв на Донбасі, не розлучившись із першою, вкрай різко висловилася на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакте» про жителів Абхазії, де вона відпочивала разом з чоловіком.

Увечері 16 жовтня стало відомо, що в ліфті будинку, де жив Арсен Павлов («Моторола»), в Донецьку спрацював вибуховий пристрій. У результаті вибуху Павлов загинув від зазнаних травм. В угрупованні «ДНР» заявили, що, за попередніми даними, вбивство Павлова здійснила «українська диверсійно-розвідувальна група».

Громадянин Росії Павлов приїхав на Донбас у 2014 році і очолив там незаконне збройне формування – батальйон «Спарта», яке воює у складі угруповання «ДНР». Павлов неодноразово хизувався знущаннями над захопленими в перебігу бойових дій українськими військовими і казав, що «розстріляв 15 полонених».

XS
SM
MD
LG