Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін: на сьогодні підвищення пенсійного віку є неможливим


©Shutterstock)
©Shutterstock)

У Кабінеті міністрів України заявляють, що на сьогодні неможливим є підвищення пенсійного віку, і наголошує, що у домовленостях з МВФ йдеться не про підвищення пенсійного віку.

«Навколо співпраці уряду і МВФ поширюється багато міфів і легенд. У домовленостях з МВФ йдеться про пенсійну реформу, а не про підвищення пенсійного віку. Уряд дуже чітко сформулював позицію: сьогодні таке підвищення є неможливим», – мовиться у повідомленні на офіційній сторінці уряду в twitter-і.

Напередодні також міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначав, що Україна до кінця цього року має визначитися з моделлю пенсійної реформи. За його словами, це може передбачати поступове збільшення пенсійного віку, але «це зараз взагалі не питання».

Також міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що у Пенсійному фонді не вистачає коштів, тому рано чи пізно доведеться піднімати пенсійний вік.

Пенсійний вік в Україні вже підвищували восени 2011 року. Тоді запровадили поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років та збільшення виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років. Тоді ж обіцяли, що другий етап пенсійної реформи має початися в 2013 році, але до другого етапу справа не дійшла. Загалом ця реформа не вирішила основну проблему – дефіциту Пенсійного фонду.

Чотирирічну програму розширеного фінансування обсягом понад 17 мільярдів доларів МВФ відкрив для України у березні 2015 року.

XS
SM
MD
LG