Доступність посилання

ТОП новини

Новіков: Клих у поганому стані, мало контролює себе


Станіслав Клих
Станіслав Клих

Адвокат Ілля Новіков заявляє, що громадянин України Станіслав Клих, який перебуває в ув’язненні в Росії, перебуває у поганому стані, мало себе контролює.

«Я зараз у Грозному, тільки що вийшов з СІЗО. Удвох з адвокатом Докка Іцлаєвим ми відвідували Карпюка і Клиха, і кожен з них підписав угоду про єдиний захист. Марина Дубровіна, від якої Клих відмовився у справі про образу суду, буде захищати в Верховному суді і його, і Карпюка. 3 адвокати, 2 підзахисних, один фронт… Поки що він у дуже поганому стані, мало контролює себе, особливо у присутності публіки», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

У травні 2016 року Станіслав Клих і Микола Карпюк були засуджені Верховним судом Чечні на 20 і 22,5 року ув’язнення відповідно. Українці не визнають провини, заявляють, що ніколи не були в Чечні, були захоплені російськими силовиками незаконно і зазнали тортур під час слідства.

У серпні у Міністерстві юстиції України заявили про направлення Москві повторного запиту про екстрадицію ув’язнених Клиха і Карпюка.

XS
SM
MD
LG