Доступність посилання

ТОП новини

Міністр фінансів подякував Світовому банкові за кредитні гарантії для «Нафтогазу»


Міністр фінансів України Олександр Данилюк привітав рішення правління Світового банку надати гарантії «Нафтогазові України» на кредит на суму 500 мільйонів доларів США на закупівлю газу.

Як написав він у фейсбуці, рішення було ухвалене раніше у вівторок.

За словами міністра, це дозволить Україні спокійно пройти опалювальний сезон.

«Разом із колегами із «Нафтогазу» кілька місяців працювали над цим проектом. Також активно обговорювали це питання з керівництвом Світового банку під час мого візиту до Вашингтона минулого тижня. Тепер українські домівки будуть повністю забезпечені теплом узимку», – заявив Данилюк.

Європейський союз на початку вересня запропонував Україні спільно попрацювати над успішним завершенням проекту залучення «Нафтогазом України» кредиту Світового банку на 500 мільйонів доларів для проходження майбутнього опалювального сезону.

У «Нафтогазі України» заявляли, що ця кредитна угода зі Світовим банком на суму у 500 мільйонів доларів необхідна для стабільного проходження опалювального сезону 2016–17 років.

Про те, що «Нафтогаз України» планує залучити близько 500 мільйонів доларів кредитних коштів для закупівлі природного газу, повідомляв голова правління компанії Андрій Коболєв на початку березня.

XS
SM
MD
LG