Доступність посилання

ТОП новини

ФДМУ пропонуватиме уряду затвердити стартову ціну ОПЗ близько 5 мільярдів гривень


Одеський припортовий завод
Одеський припортовий завод

Фонд державного майна має намір запропонувати Кабінету міністрів України затвердити стартову ціну державного пакета акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ) у розмірі 5,16 мільярда гривень (близько 200 мільйонів доларів). Про це заявив голова ФДМУ Ігор Білоус.

Він також зазначив, що приватизацією ОПЗ цікавляться лише компанії-нерезиденти.

У серпні Білоус заявив, що стартова ціна Одеського припортового заводу на новому приватизаційному конкурсі з його продажу буде істотно знижена, можливе зниження ціни вдвічі.

У липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Перед цим Фонд держмайна запропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень. Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Вперше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року, а перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG