Доступність посилання

ТОП новини

Організатори обіцяють новий показ фільму про ЛГБТ після зриву в Чернівцях


Організатори показу фільму про ЛГБТ-спільноту This is gay propaganda, зірваного у Чернівцях, обіцяють повторити показ найближчими днями, і зараз працюють над форматом, в якому це зробити.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, чоловіки в масках і камуфляжі з емблемами «Азову» і «Правого сектору» зірвали показ фільму ввечері 18 жовтня. Вони пояснили свої дії тим, що вважають фільм «пропагандою цінностей, неприйнятних» в Україні. «Це явище – ганебне, і ми прийшли зупинити це, бо це ненормально і не має права на існування в нашому суспільстві», – сказав Олександр Паращук, керівник «Правого сектора» на Буковині.

Організаторка кінопоказу Софія Лапіна заявила, що радикали погрожували глядачам і керівникові мистецького центру, а після того, які зірвали кінопоказ, переслідували глядачів, серед яких були іноземці.

«Ми чули публічні погрози у свій бік під час цього інциденту, ми чули низку принизливих звернень і погрози про фізичну розплату. Зараз ми співпрацюємо із багатьма правозахисними організаціями, вони консультуватимуть, як нам бути далі. Також консульство Канади втручатиметься у справу, тому що громадянину Канади погрожували розправою, це був канадський режисер. Це справа – інтернаціональна. Це – ганьба для області», – заявила Лапіна.

Організатори кінопоказу кажуть, що написали заяви щодо погроз на одного із чоловіків, що зірвали показ. У поліції повідомили: у разі, якщо це доведуть, чоловікові загрожуватиме штраф.

Чернівецька поліція не коментує інцидент, але повідомляє про затримання шістьох підозрюваних у побитті двох чоловіків, однак ким є затримані не повідомляє.

Документальний фільм This is gay propaganda канадської режисерки Марусі Боцюрків простежує події Євромайдану і подальшої російської окупації з точки зору ЛГБТ-українців.

XS
SM
MD
LG