Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: найближчим часом будуть зміни форми декларації


У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявляють, що найближчим часом будуть затверджені зміни до форми декларації. Про це повідомляє прес-служба агенції за підсумками наради антикорупційних відомств.

«Учасники зустрічі вирішили спільно виробити зміни до форми декларацій, які будуть затверджені Національним агентством з питань запобігання корупції та зареєстровані в Міністерстві юстиції України найближчими днями. Відповідно до цього рішення, з метою усунення всіх критичних аспектів подання електронних декларацій, в найкоротші терміни буде здійснено технічне корегування форми е-декларації», – мовиться у повідомленні, опублікованому на сторінці агенції в Facebook.

У НАЗК також зазначають, що станом на 10:00 19 жовтня до держреєстру подані 11 664 щорічні декларації за 2015 рік, зокрема, 8 882 – щорічні декларації посадовців державної служби та органів місцевого самоврядування, 9 електронних документів подали народні депутати.

В агенції повідомляли, що останній день подання електронних декларацій за 2015 рік – 30 жовтня.

Минулого тижня Національне антикорупційне бюро України закликало Національне агентство з питань запобігання корупції усунути розбіжності між фактичною формою електронної декларації та затвердженою НАЗК у червні 2016 року. Інакше, заявили в НАБУ, воно матиме «сумнівні перспективи притягнення до відповідальності потенційних корупціонерів.

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування після деяких зволікань і суперечностей 1 вересня.

Перша спроба запуску, запланована на 15 серпня, зірвалася через відсутність атестата відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій, який не було надано через невідповідність системи вимогам безпеки інформації. Тоді заявили, що електронне декларування запустили, але лише «в тестовому режимі». Відтак систему довелося терміново переробляти, щоб вкластися в новий і вже остаточний термін повноцінного запуску 1 вересня.

XS
SM
MD
LG