Доступність посилання

ТОП новини

«Народний фронт» закликав СБУ перевірити контакти Савченко з «терористами»


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Партія «Народний фронт» закликала Службу безпеки України ретельно перевірити контакти народного депутата від партії «Батьківщини» Надії Савченко з сепаратистами угруповань «ДНР» і «ЛНР», яких у заяві партії названо «терористами невизнаних республік окупованого Донбасу».

Як заявляє «Народний фронт», таке рішення підготували на засіданні комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради.

Голова комітету Сергій Пашинський звернувся до секретаріату комітету з проханням підготувати проект рішення до СБУ, щоб перевірити Надію Савченко на предмет контактів із «терористами ОРДЛО», заявили в партії.

Комітет також вважає, що на час перевірки варто припинити доступ Савченко до державної таємниці, мовиться в повідомленні партії.

«На початку засідання Савченко влаштувала скандал, покинула засідання комітету і фактично зірвала кворум щодо розгляду низки важливих питань порядку денного – питання військового бюджету на наступний рік, звіту СБУ про вжиття заходів, спрямованих на захист інформаційного простору України в умовах агресії, та питання про розширення санкцій проти Росії. Після цього народний депутат із фракції «Народний фронт» Юрій Береза підняв питання про неналежну поведінку колеги, яка не виконує свої професійні обов’язки», – заявили в «Народному фронті».

Позаштатний радник президента України Юрій Бірюков, зі свого боку, повідомив, що засідання комітету зірвали не тільки Надія Савченко, а й народні депутати від партії «Самопоміч» Тарас Пастух і Семен Семенченко, які разом залишили засідання комітету, через що там не лишилося кворуму.

Надія Савченко після звільнення з ув’язнення в Росії багато разів закликала йти на рівноправні контакти з бойовиками, в першу чергу задля звільнення утримуваних ними заручників, а також повідомляла, що сама відвідувала окуповані території.

Деякі її критики висловлюють припущення, що Савченко могли «завербувати» російські спецслужби. Вона заперечила такі припущення.

XS
SM
MD
LG