Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія відправила 2 кораблі для супроводу авіаносця Росії у Північному морі


Російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов» в міжнародних водах біля північного узбережжя Норвегії, 17 жовтня 2016 року
Російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов» в міжнародних водах біля північного узбережжя Норвегії, 17 жовтня 2016 року

Великобританія відправила два свої військові кораблі для нагляду за рухом російського авіаносного крейсера «Адмірал Кузнєцов» та групи кораблів його супроводу на шляху до Північного моря. Про це повідомив 19 жовтня британський міністр оборони Майкл Фаллон.

За його словами, «Адмірал Кузнєцов» і 7 інших російських надводних кораблів наразі перебувають у Норвезькому морі на шляху до Сирії.

«Коли ці кораблі біля наших вод, ми будемо простежувати кожен крок на шляху», – сказав Фаллон і додав, що мета такого нагляду – гарантувати безпеку Великобританії.

Повідомляється, що один з британських есмінців вийшов із Портсмута, щоб приєднатися до британського фрегата, що супроводжує російську флотилію, яка рухається на південь.

Окрем ще один британський есмінець повинен зустріти два російські корвети, що йдуть на північ до Британії з боку Португалії.

Російський крейсер «Адмірал Кузнєцов» – єдиний у Росії корабель, здатний транспортувати десятки винищувачів-бомбардувальників. Крейсер нині йде в супроводі атомного ракетного крейсера, двох протичовнових кораблів, а також чотирьох суден підтримки.

XS
SM
MD
LG