Доступність посилання

ТОП новини

У будинках кримських татар в Бахчисараї відбулися обшуки – Смедляєв 


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

У четвер вранці 20 лютого в Бахчисараї, що в анексованому Росією Криму, в помешканнях кримських татар російські силовики влаштували обшук. Про це повідомив голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

«У Бахчисараї, в шостому мікрорайоні на вулиці Кримського, 38, в будинку Енвера і Асана Серверових проводиться обшук, також обшук проводиться на сусідній вулиці в будинку Абдувеліева Енвера», – написав Смедляєв у Facebook.

Як передає «Крим.Реалії», Смедляєв розповів, що приводом для обшуку в будинку одного з кримських татар в Бахчисараї стала його загальна фотографія з координатором блокади Криму Ленуром Іслямовим в інтернеті.

«Зараз обшук завершився, вилучили комп’ютер. Виявляється, в інтернеті було фото одного з них із Ленуром Іслямовим. Тобто, це (обшук – ред.) в рамках проведення антитерористичних заходів», – повідомив Смедляєв.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск, а також звільнити всіх українських політв’язнів і заручників.

XS
SM
MD
LG