Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: підстав для відкриття провадження через квартиру Заліщук немає


Національне антикорупційне бюро України заявляє, що підстав для порушення кримінального провадження через придбання квартири народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Світланою Заліщук немає.

Як повідомляє прес-служба відомства, бюро не вбачає підстав для порушення провадження через відсутність даних про можливі корупційні джерела отримання коштів для придбання житла.

«Доходи Заліщук, за даними ДФС, у період з 2011 по 2014 рік включно сукупно склали 922 848 гривень. Квартиру у місті Києві вона придбала у 2014 році до моменту обрання народним депутатом разом зі своїм цивільним чоловіком – очільником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. Також до цього часу Світлана Заліщук не працювала на посадах державного службовця. Кошти в сумі 36 тисяч доларів США були надані самою народною депутаткою, решта вартості квартири – сплачена її цивільного чоловіка», – зазначається у повідомленні.

Водночас у бюро зауважують, що під час аналізу відомостей про фінансово-майновий стан Заліщук виявлені певні неточності – депутат вказала придбану у 2014 році квартиру у декларації за 2013 рік, також про цивільного чоловіка вказала в декларації лише за 2015 рік.

Матеріали перевірки будуть скеровані до Національного агентства з питань запобігання корупції для подальшої оцінки, додають у НАБУ.

У вересні в інтернеті звернули увагу на квартиру Заліщук, відображену в її давніх деклараціях. При цьому заявлялося як припущення, що ціна квартири, ймовірно, близько 500 тисяч доларів.

Сама Заліщук повідомила, що купила квартиру разом із громадянським чоловіком, для чого той продав свою квартиру у Стокгольмі, бо вирішив переїхати до України, що на час купівлі вона не була ні політиком, ні державним службовцем і що ціна житла, яку називали блогери, не відповідає дійсності. Крім того, Заліщукпояснила, що недешеве авто, що з’явилося в її декларації й на яке звернули увагу, теж належить її громадянському чоловікові вже багато років, із часів до їхнього знайомства.

Перед цим скандал через придбання дорогої квартири, вартість якої значно перевищує офіційні статки, спалахнув навколо народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка.

XS
SM
MD
LG