Доступність посилання

ТОП новини

Росія: слідчі закрили справу про смерть таджицького немовляти


Умаралі Назаров
Умаралі Назаров

Управління Слідчого комітету Росії по Санкт-Петербургу припинило кримінальну справу про загибель в жовтні 2015 року п’ятимісячного Умаралі Назарова, якого поліція і міграційні органи забрали у батьків – громадян Таджикистану під час їх затримання.

За версією слідства, «зовнішні умови» не могли стати причиною смерті немовляти. У Слідчому комітеті Росії також заявили, що недоліків у наданні медичної допомоги дитині не було, а співробітники міграційної служби і поліції не зловживали повноваженнями.

Сім’я Умаралі Назарова була затримана в ході рейду, проведеного міграційною службою Росії. Немовля забрали у матері у відділенні поліції. Деякий час хлопчик перебував зі співробітниками Міністерства внутрішніх справ, а потім був доставлений в лікарню, де незабаром помер.

Згідно з результатами судмедекспертизи, причиною смерті дитини стала вірусна інфекція, через яку у нього виникла серцева недостатність. Однак батьки хлопчика не вірять у цю версію – вони заявляли, що дитина була повністю здорова.

Матір Умаралі Назарова згодом депортували в Таджикистан.

Смерть 5-місячного немовляти викликала значний суспільний резонанс. Активісти правозахисних рухів провели в Санкт-Петербурзі серію одиночних пікетів з вимогою всебічного розслідування.

XS
SM
MD
LG