Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала проект держбюджету-2017 у першому читанні


Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект про державний бюджет на 2017 рік. «За» проголосували 230 народних депутатів за необхідних 226.

На засіданні парламенту були присутні члени Кабінету міністрів Укрїни на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Міністр фінансів України Олександр Данилюк, виступаючи, заявив, що Кабмін підтримує рекомендації комітету Верховної Ради з питань бюджету і в разі їх схвалення парламентом доопрацює проект державного бюджету на 2017 рік у встановлені терміни.

Перед цим депутати ухвалили постанову про висновки і пропозиції бюджетного комітету до проекту Держбюджету-2017.

21 вересня Верховна Рада України взяла до роботи проект закону про державний бюджет на 2017 рік, який того дня у парламенті представив Кабмін.

Законопроект про державний бюджет на 2017 рік розглядається за процедурою трьох читань. Народні депутати і комітети готують свої пропозиції до проекту закону і не пізніше ніж 1 жовтня направляють їх до комітету парламенту з питань бюджету.

Відповідно до регламенту Верховної Ради, закон про державний бюджет України має бути ухвалений парламентом до 1 грудня року, що передує плановому. У Кабміні розраховують, що Рада ухвалить закон про державний бюджет на 2017 рік до 1 грудня.

Минулого року держбюджет-2016 депутати ухвалили вночі 25 грудня 2015 року.

XS
SM
MD
LG