Доступність посилання

ТОП новини

Умеров заявляє, що в ФСБ йому надали для ознайомлення висновки двох експертиз


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявляє, що йому на допиті в ФСБ пред’явили для ознайомлення висновки лінгвістичної і судово-психіатричної експертиз.

«З адвокатами був у слідчого ФСБ. Нас ознайомили одразу з двома експертизами: лінгвістичною і судово-психіатричною. Результат в обох такий, як ми очікували. Лінгвістична робить висновок, що в моєму виступі по АТР 19 березня є заклик до порушення територіальної цілісності Росії, а друга, психіатрична, говорить про те, що я психічних захворювань не маю. Нічого нового», – написав Умеров на своїй сторінці в Facebook.

Кримський адвоката Еміля Курбедінова вважає, що висновок «лінгвістичної експертизи не на користь» Умерову.

«Особливо «страшним» експерту здалися розмови Ільмі ага про кримськотатарську автономію! Будь-які копії видавати слідчий відмовився», – написав адвокат в Facebook.

10 жовтня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров повідомив, що після виходу з клініки, де він проходив примусову експертизу, російські силовики в анексованому Росією Криму більше не контактували з ним.
ФСБ Росії затримала Ільмі Умерова в Бахчисараї 12 травня цього року. Проти Умерова російські силові органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею про «сепаратизм».

У серпні підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. 7 вересня Ільмі Умеров вийшов із психіатричної клініки. Зараз він перебуває на підписці про невиїзд.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG