Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО висловили стурбованість рухом авіаносної групи Росії в Середземне море


Ми бачимо істотне нарощування військової потужності Росії в Сирії – Столтенберґ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Ми бачимо істотне нарощування військової потужності Росії в Сирії – Столтенберґ

У союзі НАТО висловили стурбованість рухом військово-морської групи Росії, у складі якої важкий авіаносний крейсер і важкий ракетний крейсер, у східну частину Середземного моря.

Як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, занепокоєння викликає те, що зараз ця авіаносна група може бути використана для участі у воєнних операціях Росії в Сирії, зокрема, для посилення атак на місто Алеппо.

Нині ця група з восьми кораблів перебуває в Норвезькому морі, наближаючись до Великої Британії. За різними оцінками, її шлях до берегів Сирії може протривати від тижня до двох.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу ще місяць тому повідомляв, що ці кораблі офіційно мають завдання посилити наявне в Середземному морі російське військово-морське угруповання. Офіційно про їхню участь у війні в Сирії не говорили. Але про велику ймовірність цього прямо заявляли, зокрема, чільний російський парламентар, перший заступник голови комітету з оборони і безпеки Ради федерації Франц Клінцевич чи колишній начальник Головного штабу Військово-морських сил Росії адмірал Віктор Кравченко.

Російські кораблі, що нині чергують біля берегів Сирії, за повідомленнями, вже здійснювали ракетні удари по цілях на сирійській території.

Росія бере участь у громадянській війні в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада. Останніми тижнями її бойова авіація спільно з авіацією Дамаска різко активізувала повітряні удари по супротивниках режиму, зокрема, в місті Алеппо на півночі Сирії, де бомбардування зазнає в першу чергу цивільна інфраструктура утримуваної повстанцями частини міста. Внаслідок цих ударів там загинули сотні цивільних мешканців, у світі дедалі активніше говорять про можливі воєнні злочини Москви й Дамаска і про необхідність запровадити проти них санкції через це.

XS
SM
MD
LG