Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко заявляє, що у нього немає довіреної особи


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Народний депутат України Олександр Онищенко заявляє, що у нього немає довіреної особи, у якої нібито напередодні детективи НАБУ під час обшуку індивідуального банківського сейфа вилучили 600 тисяч доларів.

«Виявляється, у моєї довіреної особи в банківському сейфі виявили готівку аж на 600 тисяч доларів США… Заявляю прямо – ніякої довіреної особи, ніякого банківського сейфу і ніяких 600 тисяч доларів не було і в природі не існує», – написав він на сторінці у Facebook.

Напередодні у НАБУ повідомили, що під час обшуку індивідуального банківського сейфа довіреної особи Онищенка вилучили у неї 600 тисяч доларів. За даними НАБУ, ця особа є «номінальним власником фактично належної народному депутату компанії-нерезидента, яка володіє частками статутного капіталу компаній «Карпатнадраінвест» і «Надра Геоцентр», що пов’язані з «Укргазвидобування».

У НАБУ заявляють, що Онищенка підозрюють в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень.

Сам Онищенко заперечував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

У липні Верховна Рада України позбавила Онищенка депутатської недоторканності. Наприкінці липня депутат повідомив, що перебуває у Лондоні, але зазначив, що не має наміру просити там про політичний притулок. На допит НАБУ до Києва він не прибув.

Усього в рамках цього кримінального провадження затримані 12 підозрюваних. У серпні Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук.

XS
SM
MD
LG