Доступність посилання

ТОП новини

Комісар ООН з прав людини засудив «історичні злочини» в Сирії


Зейд Раад аль-Хусейн
Зейд Раад аль-Хусейн

Верховний комісар ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хусейн заявляє, що в Сирії чиняться «злочини історичних пропорцій», і закликає до дій, щоб зупинити це. Про це він сказав, виступаючи на спеціальному засіданні Ради ООН з прав людини у Женеві щодо ситуації в оточеній частині сирійського міста Алеппо.

На засіданні, скликаному Великобританією, розглянуть резолюцію щодо порушень, особливо в утримуваних повстанцями східних районах міста на півночі Сирії, де в оточенні сирійських урядових сил, яких підтримує Росія, перебувають близько 250 тисяч цивільних.

«Збройні опозиційні групи продовжують стріляти з мінометів й іншої зброї по цивільних районах західної частини Алеппо, але невибіркові повітряні удари по всій східній частині міста з боку урядових військ і їхніх союзників несуть відповідальність за переважну більшість жертв серед цивільного населення», – заявив Зейд Раад аль-Хусейн.

Міністр британського уряду з питань Африки і Близького Сходу Тобіас Еллвуд розкритикував Москву за «ганебні дії» в Алеппо, заявивши: «Росія погіршує ситуацію, а не вирішує її».

За даними ООН, лише за минулий місяць через російсько-сирійські бомбардування в Алеппо загинули близько 500 людей, цілі райони міста зіткнулися з серйозною нестачею продуктів харчування, і гуманітарні проблеми можуть тривати й далі.

Напередодні в Алеппо діяла оголошена Росією так звана «гуманітарна пауза», щоб цивільне населення і повстанці за бажання могли залишити оточену частину цього міста на півночі Сирії.

XS
SM
MD
LG