Доступність посилання

ТОП новини

Гопко прогнозує ратифікацію угоди про асоціацію України з ЄС після виборів у Нідерландах


Ганна Гопко
Ганна Гопко

Народний депутат України, голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко називає дуже складною ситуацію, що склалася з ратифікацією угоди про асоціацію України з Європейським союзом.

На її думку, нідерландські політики не хочуть перед виборами брати на себе відповідальність за непопулярне рішення.

«Що голландський парламент, що їхній уряд і прем’єр-міністр – вони зараз в такій ситуації, коли один на одного перекладають відповідальність. І немає відповідального і за майбутнє країни, Європейського союзу, і перед нами також, хто б пожертвував… В Нідерландах у березні будуть вибори. Вони чітко розуміють, що це питання не дуже популярне, на ньому не заробиш додаткових балів, а можливо, навіть втратиш», – зазначила в ефірі Радіо Свобода Ганна Гопко.

Депутат не виключає, що ратифікувати угоду можуть після виборів у Нідерландах.

«Дуже складно. Щодо безвізового режиму картина виглядає більш оптимістично, а щодо завершення ратифікації угоди з Нідерландами… Можливо навіть, вона буде перенесена після виборів в Нідерландах, або Брюссель і українська громада знайде механізми, важелі впливу, щоб це політичне рішення, якщо воно навіть не популярне, було ухвалене», – сказала вона.

Процес ратифікації угоди про асоціацію України з ЄС загальмовано через результати референдуму у Нідерландах у квітні цього року, коли більшість його учасників висловилися проти ратифікації угоди про асоціацію ЄС і України.

У четвер на саміті лідерів ЄС у Брюсселі прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що не відчуває оптимізму щодо ратифікації цієї угоди.

Натомість президент України Петро Порошенко, який відвідав Нідерланди 20 жовтня, заявив, що з оптимізмом дивиться на майбутнє угоди про асоціацію, яка, на його думку, в кінцевому підсумку буде ратифікована всіма членами ЄС.

XS
SM
MD
LG