Доступність посилання

ТОП новини

Суд в анексованому Криму розглядає по суті справу екс-голови «Русского блока»


Геннадій Басов, фото архівне
Геннадій Басов, фото архівне

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя перейшов до вивчення по суті матеріалів кримінальної справи проти колишнього голови партії «Русский блок» Геннадія Басова, передає «Крим.Реалії».

На стадії вивчення матеріалів кримінальної справи суд вивчив аудіо- і відеоматеріали, надані підконтрольною Кремлю прокуратурою Севастополя і Слідчим комітетом Росії. Серед опрацьованих матеріалів – дані про суми в рублях і доларах США, які, як підозрюють, Басов отримував у вигляді хабара.

Раніше у справі Басова вже допитали свідків з боку звинувачення і захисту, заслухали численні клопотання підсудного і його адвокатів. Практично жодне клопотання Геннадія Басова суд, що триває кілька місяців, не задовольнив.

Адвокати колишнього голови партії «Русский блок» вважають, що вимагання та передачу хабара, в яких звинувачують Басова, підлаштували російські силовики і особи, які співпрацюють з ними.

З кількох судових засідань за «неповагу до суду» російський суддя видаляв прихильників Геннадія Басова.

Басова затримали російські силовики у вересні 2015 року в Севастополі за підозрою в комерційному підкупі і отриманні хабара у великому розмірі, а також вимаганні. На час затримання він очолював держпідприємство «Спеціалізована служба з питань похоронної справи».

Навесні 2014 року Геннадій Басов і очолювана ним партія «Русский блок» брали активну участь в організації «русской весны», як пізніше назвали російську анексію півострова. У травні 2014 року діяльність «Русского блоку» на території України була заборонена.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG