Доступність посилання

ТОП новини

Талаківку обстріляли з важкої зброї, пошкоджені 7 будинків – штаб


Бойові дії в районі Талаківки (ілюстраційне фото)
Бойові дії в районі Талаківки (ілюстраційне фото)

Під час обстрілу села Талаківка Донецької області пошкоджені 7 будинків, повідомляють у штабі української воєнної операції. За їхньою інформацією, підтримувані Росією сепаратисти застосували важке озброєння.

«Обстріл околиць села Талаківка, що неподалік Маріуполя, незаконні збройні формування ОРДО розпочали сьогодні о 09.48. Вогонь зі 122-міліметрових артилерійських систем вони вели з району населеного пункту Безіменне. Це майже 15 кілометрів від місця падіння снарядів. Внаслідок розривів потужних артилерійських боєприпасів загалом пошкоджень зазнали 7 житлових будинків. Також руйнувань зазнали лінії електропередач та споживчий газопровід, на якому прямим влучанням боєприпасу було знищено опору», – мовиться у повідомленні штабу АТО, опублікованому 23 жовтня.

За повідомленням української сторони, під час цього обстрілу ніхто з жителів Талаківки не постраждав.

«Військовослужбовці української сторони СЦКК, які прибули на місце події, виявили 3 розриви 122-міліметрових артилерійських снарядів. Вони ретельно задокументували наслідки злочинного порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань ОРДО і використання ними забороненого мінськими угодами озброєння та підготували ці матеріали для передачі СММ ОБСЄ. Поруч із спостерігачами Спільного центру заходи фотофіксації провели й представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні», – долали у штабі АТО.

Раніше у неділю про обстріл Талаківки повідомив начальник управління поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін. За його словами, через обстріл у населеному пункті 4,5 тисячі жителів залишилися без газопостачання.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли з різною інтенсивністю тривають. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG