Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає безвізовий режим з ЄС до кінця листопада – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що наприкінці листопада Київ отримає безвізовий режим з Євросоюзом.

«Я впевнений, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати, до якої дати – це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС, і ми домовились, що на цей Саміт документи будуть готові», – сказав Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.

Саміт Україна-ЄС відбудеться у Брюсселі 24 листопада. Як повідомили у Раді Європейського союзу, представники сторін обговорять лібералізацію візового режиму між Україною і ЄС, реалізацію Мінських домовленостей, а також заходи боротьби з корупцією в Україні й узгодження плану реформ.

Минулого місяця міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що саміт Україна-Європейський союз, який двічі переносили цього року, може відбутися у жовтні чи листопаді 2016 року. За його словами, на саміті можуть оголосити про безвізовий режим з ЄС. Наприкінці минулого місяця комітет Європарламенту із громадянських свобод і внутрішніх справ підтримав надання Україні безвізового режиму.

Для запровадження візової лібералізації для громадян України, тобто безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн «шенгену», ще необхідне формальне позитивне рішення з цього приводу Європейського парламенту і Ради ЄС, на які очікують ближчим часом. Відтак, як вважають, безвізовий режим зможе запрацювати з початку 2017 року чи принаймні у першій чверті наступного року.

XS
SM
MD
LG