Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Венесуели заявляє, що уряд здійснив переворот у країні


Президент Венесуели Ніколас Мадуро
Президент Венесуели Ніколас Мадуро

Конгрес (парламент) Венесуели заявляє, що уряд влаштували переворот, заблокувавши спробу усунути від влади президента Ніколаса Мадуро.

Опозиційні до уряду депутати, які складають більшість у Конгресі, пообіцяли притягнути Мадуро до судової відповідальності. Це сталося після того, як лояльний урядові суд 20 жовтня заблокував кампанію зі збору підписів і проведення референдуму з питання зняття непопулярного президента з посади.

23 жовтня, коли депутати від опозиції виголошували промови із закликами до відставки президента, десятки демонстрантів, що підтримують Мадуро, увірвалися до примщення, скандуючи «Конгрес у відставку!»

Одразу не було зрозуміло, як стороннім людям вдалося увійти до будівлі, яка перебуває під посиленою охороною. Демонстранти залишили залу, коли лідер владної Соціалістичної партії Хорхе Родрігес закликав їх піти, й це призвело до припущень, що сам Родрігес керував цими людьми.

Опозиція, яка контролює Конгрес з моменту виборів до законодавчих органів у грудні 2015 року, назвала цей протест демонстрацією того, що демократія в країні зупинена «головорізами».

XS
SM
MD
LG