Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі семеро військових поранені, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, семеро військових поранені, повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося внаслідок обстрілу бойовиків.

За даними Лисенка, на луганському напрямку обстріли були зафіксовані, зокрема, у Щасті, Кримському.

«На донецькому напрямку бойові дії вчора велися в двох точках – Луганському та Авдіївці. Окупанти застосовують важке озброєння: минулої доби по наших позиціях було випущено майже 100 мінометних мін. Левова частка ворожих обстрілів припала саме на авдіївську промзону», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 6 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку є тенденція до зниження інтенсивності обстрілів з важкого озброєння, зокрема, минулої доби по позиціях українських військових у Красногорівці та Павлополі сепаратисти випустили близько 20 мінометних мін, що в кілька десятків разів менше, ніж тиждень тому.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військовослужбовців в обстрілі селища Старомихайлівка, Олександрівка та Трудівське біля Донецька, територію промзони поблизу Ясинуватої і село Саханка. В угрупованні «ЛНР» заявили про шість обстрілів з боку українських військових минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG