Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС викликали представника Сирії через заяви щодо Криму – Беца


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерство закордонних справ України викликали представника Сирії щодо заяв спікера парламенту цієї країни про приналежність анексованого Криму Росії. Про це Радіо Свобода повідомила речник відомства Мар’яна Беца.

«20 жовтня МЗС викликало тимчасово повіреного у справах Сирії в Україні, ми висловили рішучий протест і зазначили, що це є абсолютно неправомірно і це викликало обурення, це є недружнім кроком з боку Сирії», – сказала вона.

«Ще раз було наголошено, що Крим був, є і лишається частиною України відповідно до міжнародного права, що підтверджено також резолюцією Генасамблеї ООН від березня 2014 року про територіальну цілісність України», – додала Беца.

Сирія визнає анексований Москвою в 2014 році Крим «невід’ємною частиною» Росії, таку заяву голови парламенту Сирії Хадії Аббас минулого тижня навело російське державне агентство Sputnik.

Росія є головним політичним і військовим союзником влади Сирії, якій уже відмовили в легітимності і численні повстанці проти неї, і провідні західні й арабські країни.

Росія незаконно анексувала Криму в 2014 році після захоплення кримських органів влади збройними людьми без розпізнавальних знаків, яких президент Росії Володимир Путін згодом визнав російськими військовими.

Міжнародне співтовариство розцінило дії Росії як агресію, окупацію і незаконну анексію частини української території.

XS
SM
MD
LG