Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: організації системи ООН у 2015 році надали Україні понад 154 мільйони доларів США


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що організації системи ООН минулого року надали Україні понад 154 мільйони доларів США допомоги. Про це йдеться у заяві відомства з нагоди відзначення 71-ї річниці з дня створення ООН.

«Організації системи ООН, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН), продовжують відігравати важливу роль в підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, зокрема у таких галузях як забезпечення сталого розвитку, боротьба з ВІЛ/СНІД, зміцнення ролі місцевих громад, забезпечення енергоефективності, боротьба зі зміною клімату», – зазначається у заяві.

У МЗС зауважують, що важливим напрямком діяльності ПРООН в Україні є підтримка процесів відновлення й миробудівництва на Донбасі, у 2015 році на цілі проектної діяльності в Україні ПРООН витратила 32 мільйони доларів США.

У березні в Адміністрації президента Украъни заявляли, що у результаті бойових дій в Донецькій області пошкоджені та зруйновані майже 8,5 тисячі житлових будинків.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG