Доступність посилання

ТОП новини

Завершилося чергове засідання у «справі Чийгоза» – адвокат 


Микола Полозов
Микола Полозов

У підконтрольному Кремлю верховному суді Криму завершилося чергове засідання у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, повідомив російський адвокат Микола Полозов.

За його інформацією, до обіду суд допитав «потерпілого», який нібито поїхав жити до Києва. Після того, як засідання поновилося, суд почав допит свідків звинувачення.

За інформацією Полозова, першим суд допитав свідка звинувачення Колесникова Андрія Вікторовича – заступника голови управління справами парламенту Криму.

«Наступний свідок звинувачення – Філь Микола Анатолійович. 26 лютого 2014 року він був співробітником української міліції, зараз працює у МВС Росії», – додав Полозов.

За словами адвоката, наступне засідання призначене на 25 жовтня.

Ахтема Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза, і окремо – щодо інших фігурантах процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння переслідуванням громадян України в анексованому Росією Криму і закликало припинити тиск на них. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб воно застосувало всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх українських політв’язнів і заручників.

XS
SM
MD
LG