Доступність посилання

ТОП новини

Для понад третини жителів Кривого Рогу не розпочався опалювальний сезон


Для понад третини жителів Кривого Рогу ще не розпочався опалювальний сезон. Інформацію про це 24 жовтня підтвердили у державному підприємстві «Криворізька теплоцентраль».

За даними підприємства, через накопичені борги за електрику наразі знеструмлені 4 найбільші котельні Кривого Рогу, які належать підприємству. Як пояснили у теплоцентралі, борг перед енергетиками утворився через недобросовісну оплату спожитих послуг споживачами.

«Борги, які не зі своєї вини накопичувало підприємство роками перед ПАТ «ДПЕК Дніпрообленерго» сьогодні стали причиною, з якої підприємство не підключають до електропостачання», – заявили на підприємстві. Згідно з їхніми даними, борг за струм станом на понеділок становить 124 мільйони гривень.

На підприємстві не називають ніяких орієнтовних термінів підключення котелень.

Водночас у ПАТ «ДПЕК Дніпрообленерго» повідомили, що теплопостачальне підприємство винне за використаний струм 142 мільйони гривень.

У Криворізькій міській раді інформацію про те, що тисяча житлових будинків, школи, садки та лікарні міста у двох районах все ще без опалення, підтвердили, але назвали інші цифри боргу за електрику. Міська влада заявляє, що на ситуацію вплинути не може.

«Поставки тепла у найбільші спальні райони міста, які зобов’язане здійснювати держпідприємство «Криворізька теплоцентраль», досі не розпочато. Проблема – борги перед енергетиками, які вимагають погасити 60 мільйонів гривень заборгованості. Міська влада ніяк на ситуацію вплинути не може, оскільки управління цим підприємством здійснює Фонд держмайна», – заявили в мерії.

За інформацією міськради, ситуацію ускладнює й те, що, згідно з постановою уряду «Про порядок розподілу коштів на спеціальних рахунках», гроші, що надходять теплоцентралі від усіх груп споживачів, автоматично, без участі самого підприємства розподіляються з рахунків. «У підсумку, коштів, які залишаються у розпорядженні підприємства, катастрофічно не вистачає для своєчасної оплати за електроенергію та транспортування газу», – пояснили в міськраді.

Тепло у будинки у Кривому Розі почали запускати 17 жовтня. За даними міськради, заборгованість жителів міста за теплоносії становить 260 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG