Доступність посилання

ТОП новини

Горбатюк спростовує заяву Луценка, що для розслідування щодо Майдану потрібно ще 2-3 роки


Сергій Горбатюк
Сергій Горбатюк

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк спростовує заяву генпрокурора Юрія Луценка, що для розслідування злочинів щодо Майдану потрібно ще два-три роки. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Він запитував загалом про закінчення всієї великої справи щодо злочинної організації, яка включає злочини і економічні, і злочини щодо подій на Майдані. Можете уявити, яка це кількість злочинів. І нарада, на якій це обговорювалося, була присвячена процесу розслідування діяльності злочинної організації», – сказав він.

Раніше сьогодні під час брифінгу Луценко заявив, що немає наміру звільняти Горбатюка.

«Вважаю, що Горбатюк взявся за справи щодо Майдану –має довести до суду. На пряме запитання «Коли це відбудеться?» на останній з нарад, він сказав, що йому потрібно ще два-три роки», – сказав Луценко.

24 жовтня у Генеральній прокуратурі заявили, що з метою удосконалення організації роботи відомства реорганізовано департамент спеціальних розслідувань ГПУ. У відомстві зазначили, що для активізації й завершення досудового розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича та його найближчого оточення створили нове управління.

Водночас, вказують у Генпрокуратурі, Сергій Горбатюк і надалі залишається керівником департаменту спеціальних розслідувань, за цим департаментом залишається розслідування та передача до суду справ щодо подій на Майдані. Горбатюк припустив, що це нашкодить розслідуванням, які проводить департамент.

XS
SM
MD
LG