Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: ГПУ планує найближчим часом внести до Ради ще одне подання щодо Мосійчука


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що найближчим часом направить до Верховної Ради ще одне подання про надання дозволу на притягнення народного депутата України Ігоря Мосійчука до кримінальної відповідальності за новим епізодом.

Він нагадав, що раніше суди визнали недотримання процедури щодо надання парламентом згоди на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, нещодавно справу повернули із суду до Генпрокуратури.

«Але в нас є ще один невеликий епізод. Якщо він підтвердиться, і буде підстава для підозри, то ми внесемо подання в парламент», – сказав він, додавши, що якщо цей епізод не буде підтверджено, то в Раду буде передано подання щодо відомого епізоду.

Натомість Мосійчук на своїй сторінці в Facebook назвав «явною провокацією» нові епізоди, які нібито з’явилися в ГПУ.

17 вересня 2015 року Верховна Рада за поданням Генеральної прокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Ігоря Мосійчука за підозрою у корупції.

Вищий адмінсуд України 17 листопада задовольнив позов Мосійчука до парламенту про визнання незаконною і скасування постанови Верховної Ради про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Незаконність процедури позбавлення Мосійчука депутатської недоторканності підтвердив Верховний суд України.

У червні цього року Луценко заявив про продовження розслідування справи стосовно Мосійчука.

У ГПУ проводили розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мосійчука у хуліганстві та погрозі або насильстві щодо службової особи, у втручанні в діяльність судових органів, у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

XS
SM
MD
LG