Доступність посилання

ТОП новини

ООН: ісламісти вбивають цивільних біля іракського Мосула


Речник Комісії ООН з прав людини Руперт Колвілл
Речник Комісії ООН з прав людини Руперт Колвілл

В ООН заявляють про отримання повідомлень щодо вбивств цивільних бойовиками угруповання «Ісламська держава», коли іракські сили безпеки просуваються у бік Мосула, який є останнім осередком ісламістів у цій країні.

25 жовтня у Комісії ООН з прав людини повідомили про виявлення близько 70 тіл у селі Тулул Насер, що за 35 кілометрів від Мосула. Люди були застрелені.

При цьому в ООН зазначають, що важко перевірити усі злочини, вчинені в Іраку.

Речник Комісії ООН з прав людини Руперт Колвілл заявив у вівторок на прес-конференції у Женеві, що правозахисники продовжують отримувати інформацію про атаки угруповання «Ісламська держава» на цивільних, серед яких жінки і діти.

19 жовтня в ООН повідомили про виявлення 15 тіл цивільних у селі Сафіна, що за 45 кілометрів від Мосула. Тіла загиблих скинули у річку. Ще шістьох людей у цьому ж селі ісламісти зв’язали, прив’язали до автомобіля, і тягли, допоки ті не померли.

Наразі іракські війська та сили курдської «пешмерги» просуваються у бік Мосула. Це відбувається у рамках операції із відновленням контролю над цим іракським містом.

Мосул перебуває під контролем ісламістів від 2014 року. Це останнє велике місто в Іраку, контрольоване ісламістами. У місті живе близько 1,5 мільйона людей.

XS
SM
MD
LG