Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Чорногорії звинувачує опозицію у співпраці з Кремлем


Прем’єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович
Прем’єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович

Прем’єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович припустив, що Росія причетна до ймовірної спроби перевороту в день виборів у його країні. Джуканович також звинуватив опозицію у співпраці з Кремлем.

Прем’єр заявив 25 жовтня, що існує «тісний зв’язок із іноземним фактором» під час голосування 16 жовтня. Того дня відбувся арешт 20 осіб, підозрюваних у плануванні збройних нападів на Джукановича та його прихильників після оголошення результатів парламентських виборів.

Росія виступає різко проти пропозиції Джукановича щодо вступу Чорногорії до НАТО і Євросоюзу. Лідери чорногорської опозиції мали часті візити до Москву перед голосуванням.

Прокуратура Чорногорії стверджує, що група затриманих осіб планувала нападати на людей перед парламентом після того, як результати голосування будуть оголошені, а потім штурмувати будівлю і заарештувати Джукановича

Опозиційні партії, у свою чергу, звинуватили самого Джукановича у спробі перевороту, щоб продовжити його чвертьстолітнє домінування в чорногорській політиці.

Через кілька годин після заяви щодо причетності Росії до заколоту Джуканович оголосив, що йде у відставку з посади прем’єр-міністра. Його Демократична партія соціалістів оголосила про намір призначити заступника Джукановича Душко Марковича на заміну багаторічному лідеру. Партія Джукановича на останніх виборах перемогла, але не здобула парламентську більшість.

XS
SM
MD
LG