Доступність посилання

ТОП новини

У «Правому секторі» не підтверджують причетність до організації затриманої «ДНР» Лілії Коц


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У «Правому секторі» не підтверджують причетність затриманої угрупованням «ДНР» Лілії Коц до організації. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив речник «Правого сектора» Артем Скоропадський.

«Ніхто не знає, хто це така. Всі, хто був на фронті, в тому числі командири корпусу, ніхто не може згадати, що така активістка у нас була чи воювала. Ми не знаємо, хто це така», – сказав він.

Сьогодні в угрупованні «ДНР» заявили про затримання на Донбасі українки Лілії Коц, яка, за словами сепаратистів, є учасником організацій «Правий сектор» і «ОУН», затримали її за підозрою в підготовці викрадення бойовика угруповання «ДНР».

В ОУН також заперечили причетність Лілії Коц до організації.

У вересні бойовики «ДНР» також заявляли, що викрили мережу «диверсантів», в яку входили виключно підлітки, нібито «завербовані Службою безпеки України». Підлітків звинуватили у тому, що вони протягом року підривали автомобілі, будівлі і військові частини на окупованій території. В інтернеті бойовики виклали відео, де діти зізнаються і каються у скоєному. Тоді у СБУ назвали це черговим інформаційним «вкиданням» сепаратистів.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками.

XS
SM
MD
LG