Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ не підтверджують затримання бойовиками «ДНР» українки Лілії Коц


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Службі безпеки України не підтверджують затримання угрупованням «ДНР» українки Лілії Коц. Про це в коментарі Радіо Свобода сказав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

«Те, що там інкримінують, – це абсурдні речі. На нашу думку, це просто чергова спроба збільшити кількість заручників, яких утримують ОРДЛО для обміну», – сказав він.

Сьогодні в угрупованні «ДНР» заявили про затримання на Донбасі українки Лілії Коц, яка, за словами сепаратистів, є учасником організацій «Правий сектор» і «ОУН», затримали її за підозрою в підготовці викрадення бойовика угруповання «ДНР».

В ОУН і «Правому секторі» заперечили причетність Лілії Коц до організацій.

У вересні бойовики «ДНР» також заявляли, що викрили мережу «диверсантів», в яку входили виключно підлітки, нібито «завербовані Службою безпеки України». Підлітків звинуватили у тому, що вони протягом року підривали автомобілі, будівлі і військові частини на окупованій території. В інтернеті бойовики виклали відео, де діти зізнаються і каються у скоєному.

У СБУ назвали це черговим інформаційним «вкиданням» сепаратистів.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. За даними СБУ, наразі в заручниках у сепаратистів на Донбасі перебувають 109 українських громадян.

XS
SM
MD
LG