Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ почало перевірку інформації про «нерухомість Луценка»


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Національне антикорупційне бюро України повідомляє про початок перевірки інформації про нерухомість, якою, за даними ЗМІ, може володіти родина генерального прокурора Юрія Луценка.

«НАБУ у відповідь на численні запити з боку ЗМІ і звернення громадських організацій розпочало аналітичну перевірку інформації на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства під час придбання та користування нерухомим майном по вулиці Еспланадній у Києві. Зокрема, висловлюються припущення, що кінцевим бенефіціаром отримання доходів від використання комерційної нерухомості за згаданою адресою може бути син генерального прокурора України Юрія Луценка – Олександр», – йдеться в повідомленні НАБУ.

У бюро додали, що з огляду на наведену у публікаціях ЗМІ інформацію, наразі достатні підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні. «Однак, у рамках чинного законодавства (закону України «Про Національне антикорупційне бюро України»), НАБУ 26 жовтня 2016 року розпочало інформаційно-аналітичну перевірку зазначених відомостей на предмет наявності ознак корупційного правопорушення», – додали в НАБУ.

23 жовтня в інтерв’ю «5 каналу» народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що генпрокурор є власником «величезного будинку в центрі Києва», оформленого на бухгалтера його дружини.

Луценко заявив, що ані він, ані його родина не має будинку в Києві.

XS
SM
MD
LG